Kees in de pers

Naar aanleiding van het winnen van Kleinzalig 2008 verschenen de volgende artikelen in de media:

Op de site van RTV oost:

In de Volkskrant, 4 maart 2008:

In “De Gorinchemse Courant” en “De Vonk”:

 

Artikel in “De Stad Gorinchem”:

Versteeg beste christelijke cabaretier


dinsdag 4 maart 2008

GORINCHEM – Kees Versteeg, een 37-jarige leerkracht van De Regenboogschool in Gorinchem, heeft vorige week het cabaretfestival Kleinzalig in Zwolle gewonnen. Kleinzalig is bedoeld om nieuw talent te ontdekken. Ook moet het festival Zwolle als studentenstad promoten. Bijzonder aan het festival is dat alle deelnemers christelijk zijn.

Kees Versteeg heeft gewonnen omdat hij een mooi rond programma heeft met diepgaande humor en vanwege zijn geringe podiumervaring is hij een belofte voor de toekomst”, aldus het jury-oordeel. De jury bestond uit Reyald Boogert van het XNoizz Flevo Festival, Philip Veldhuizen van het Nederlands Dagblad en Lennart van Dijk van de NCRV.
Uit de voorrondes waren vier acts overgebleven die in de uitverkochte theaterzaal Odeon te Zwolle een spetterende avond verzorgden. Naast Kees stonden in de finale:De Boodschappenjongens, Bart van de Belt en Helemaal Stuk die de publieksprijs won.
Versteeg zelf was nogal overrompeld door het jury-oordeel. ,,Ik wilde al heel lang eens meedoen aan een cabaretfestival. Je moet toch ergens beginnen. Kleinzalig is wat dat betreft redelijk kleinschalig. Tot mijn eigen verbazing win ik ook nog.”
Versteeg is al zolang als hij kan heugen actief met muziek. ,,Ik treedt ook wel eens op bij feesten en partijen, maar echt op een festival had ik nog nooit gestaan. Ik vond het heel leuk en leerzaam om eens mee te maken en ik wil er nu zeker verder mee aan de slag.”
Twee optredens heeft de christelijk cabaretier in ieder geval al in het verschiet. Onderdeel van de prijs zijn namelijk twee optredens: Op het ND Letterfestival en een keer op het Xnoizz Flevofestival. Daarnaast kreeg de winnende Versteeg 450 euro ter verbetering van de act, een jaar lang begeleiding van Impresariaat Kleinkunstig en een fotoshoot door Erik Siegers.
In de toekomst wil Versteeg ook wat verder kijken dan alleen het Christelijk cabaret. ,,Wellicht dat ik in de toekomst ook mee ga doen aan andere festivals. Ik moet eens goed gaan onderzoeken wat er allemaal mogelijk is op dit gebied.”